26 Σεπτεμβρίου – Ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μάς υπενθυμίζει ότι η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι ένα βήμα προς τους άλλους και σεβασμός στην κουλτούρα τους» (Δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Buri)

700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Για αυτό και το σχολείο μας γιόρτασε φέτος την πολυγλωσσία με διάφορες δραστηριότητες και πολλά γλωσσικά παιχνίδια!!

Στο πλαίσιο του μαθήματος των γερμανικών βγήκαν τα παιδιά στο προαύλιο και έπαιξαν το κουίζ των γλωσσών! χωρισμένα σε ομάδες ψάχνανε τις κρυμμένες πληροφορίες που είχε κρύψει η καθηγήτρια τους. Ποια ομάδα βρήκε πρώτη τις περισσότερες απαντήσεις;

Μάθαμε να λέμε σε άλλες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά, ισπανικά, σουηδικά, λουξεμβουργιανά, νορβηγικά κ.α) την φράση μίλα μου και τραβήξαμε βίντεο!

Επιπλέον ακούσαμε ανθρώπους να μιλάνε σε μια ξένη γλώσσα και μαντεύαμε ποια ήταν αυτή η γλώσσα. Τέλος εξασκηθήκαμε στους γλωσσοδέτες και προσπαθήσαμε να τους πούμε και σε άλλες γλώσσες, πέρα από την μητρική μας!